×
TALAS’IN GURURU: DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi Talas’ta da coşkuyla kutlandı. Talas’taki etkinliklerde 3 bin 38 metrekarelik dünyanın en büyük Türk Bayrağı açıldı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra milletvekileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen program 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yurt çapındaki en dikkat çekici etkinliklerinden birisi oldu.

“15 TEMMUZ MİLLETİN HAYKIRIŞIDIR”

Burada yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanetinin tezahürünün yaşandığına dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “15 Temmuz bildiğiniz gibi sıradan bir darbe girişimi değildir. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde bambaşka mecralara sürükleneceğimiz kırılma noktası olması istenen bir girişimdir. Kahraman ordumuzun üniforma ve silahlarını gasp eden bir avuç hainin yapmış olduğu bir kalkışmadır. Ancak 15 Temmuz, Türk Milleti’nin egemenliğini başkasına bırakmayacağını dünyaya haykırışıyla sonuçlanmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleden sonra Cumhuriyeti gençlere emanet etmesinin tezahürü yaşanmıştır” dedi.

“BU EĞİTİMİ NE ZAMAN ALMIŞLARDI?”

5 yıl önce 15 Temmuz akşamı gösterilen fedakarlıklara da ayrı bir parantez açan Başkan Yalçın, “Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde cumhuriyete, demokrasiye, egemenliğe, milletin geleceğine, tek vatan, tek devlet ve tek millet diyerek sahip çıkmıştır. Yaşlısı genci, kadını erkeği, çocuğu yetişkini hep beraber meydanlardaydık. Belediyelerin iş makineleri ilk defa farklı işler yapmak zorunda kalıp bazı kendini bilmezlerin kullandığı tankların yollarını kapatıyorlardı. Kahramankazanlı çiftçi kardeşim, 1 hafta sonra alacağı hasadını yakıyordu. Bir başkası gömleğini tankın egzozuna tıkıyor, bir diğeri tankın önüne yatıyordu. Ya Rabbi! Bu eğitimi ne zaman almışlardı! Yani milletimizin geleceğine sahip çıkılmıştı” diye konuştu.

TALAS’A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da bir gurur tablosu yaşandığına dikkat çekerek, “Burada dünyanın en büyük Türk Bayrağı açıldı. Başta Talas Belediyesi olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

 “15 TEMMUZ HAKİMİYET MARŞI İLK KEZ OKUNDU”

Öte yandan Talas Paraşüt İniş Alanı’ndaki programda sözleri Kayserili Şair Hüseyin Emin Öztürk tarafından yazılıp ünlü bestekar, Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş tarafından bestelenen ‘15 Temmuz Hakimiyet Marşı’ da okundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından seslendirilen marş büyük ilgi gördü ve alandaki coşkuyu artırdı.

3 BİN 38 METREKARE TÜRK BAYRAĞI

Erciyes Anadolu Holding tarafından yaptırılan 45 metre genişliğinde 67.5 metre uzunluğunda olan ve toplamda 3 bin 38 metrekarelik dünyanın en büyük Türk bayrağı şehir

protokolü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Talas Belediyesi personeli ile vatandaşlar tarafından açıldı.


Son Düzenleme Tarihi : 16 Temmuz 2021 23:43