×
Talas’ta önemli bir sosyal proje hayata geçirildi TARIM ANNELERİ EV’LERİNE KAVUŞTU

Şehir dışından kırsal mahallelere mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen “Tarım Anneleri Ev’leniyor” projesinde konutlar düzenlenen törenle teslim edildi.

 Törene, Kayseri Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile il ve ilçe müdürleri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve mevsimlik işçiler katıldı.

Talas Belediyesi’nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile birlikte yürüttüğü 2 milyon 500 bin liralık konteyner kentte, içerisinde buzdolabı, set üstü ocak, tuvalet ve duş bulunan 30 yaşam konteyneri yer alıyor. Projede ayrıca ortak kullanımda olan bir çamaşır konteyner ile eğitim koyteyneri yer alıyor. Çocuklar için de iki adet çocuk oyun grubu bulunuyor.

 ‘BU PROJEYE TALAS BELEDİYESİ BÜYÜK EMEK VERDİ’

Organizasyonda ilk olarak kürsüye gelen ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Talas Belediyesi’nin, bu projenin hayata geçirilmesinde büyük katkısı olduğunun altını çizerek "Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sosyal gelişme programı çerçevesinde yürütülen projedir. Hem mahallemize hem de ilçede tarımla uğraşan insanlarımız için önemli bir altyapıyı burada belediyemiz ile birlikte kazandırmış bulunmaktayız. Projenin uygulanması aşamasında büyük emek veren belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘BURADA, İNSANA VERİLEN BİR DEĞER VAR’

Soğuk ve yağışlı bir havada gerçekleştirilen törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, tarım işçilerinin barınma standartlarındaki iyileştirmeye dikkat çekerek “Cenab-ı Allah bize, tarım işçileri, basit bir çadırda ya da korunaksız bir yerde sabahlayacaklardı ama bu konteynerler sayesinde daha insani bir ortamda yaşayacaklar, bunu da tüm belediyeler görsen yapsın diye bize bir mesaj veriyor. Ben öyle bir mesaj aldım.” dedi.  

“Bugün bizim içimiz kıpır kıpır, insana insan gibi yaşaması için verilen bir değer var burada. Bu konu çok önemli. Pandemide anlaşıldıki tarım önemli bir sektördür” ifadeleriyle sözlerini sürdüren Başkan Yalçın, daha sonra konteyner evlerde sağlanan imkanlara da değindi. Konteyner evlerin içerisinde banyo ve mutfak bölümlerinin yanı sıra evlerin bulunduğu bölgede ayrıca eğitim konteyneri ve çamaşırhanenin de bulunduğunu belirtti.

Başkan Yalçın şunları söyledi: “Elbette buranın altyapısıyla ilgili belediyemizde arkadaşlarımız çok emek verdiler. Son dakikaya kadar bu çalışma devam etti. Şükürler olsun ki, insana değer vermek adına burada böyle bir faaliyetin yapılmış olması bizi onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir neferi olmak bizim için son derece onur ve gurur vericidir. Allah'a çok şükür ki devletimiz var ve ilelebet payidar olsun" 

“BU EVLER SAYESİNDE İŞÇİLER KONFORA KAVUŞTU”

Başkan Yalçın’dan sonra kürsüye gelerek konuşan Kaymakam Yaşar Dönmez de “Tarım için ilimiz dışından çalışmaya gelen ailelerimiz konforsuz bir ortamda çalışıyorlardı. Şimdi bu evler sayesinde daha yaşanabilir konforlu bir ortamda barınma imkanına kavuşuyorlar. Ben bu imkanı sağlayan belediyemize ve ORAN Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum.” dedi.


Son Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2022 11:26